Grāmatas „Lībieši Ziemeļkurzemes ainavā” atvēršanas svētki Rīgā

100_0755.jpg

Māras Zirnītes jaunās grāmatas „Lībieši Ziemeļkurzemes ainavā” atvēršanas svētki notika 25.oktobrī Rīgā, Latviešu biedrības nama Kluba zālē. Grāmatas atvēršanas sasaiste laikā un telpā ar Apvienoto Pasaules latviešu zinātnieku III kongresu un Letonikas IV kongresu, kura vadmotīvs ir “Zinātne, sabiedrība un nacionālā identitāte” it kā piešķīra nelielajai dzīves stāstu grāmatai lielāku nozīmību. Uzreiz pēc sekcijas „Mutvārdu vēsture: dzīvesstāsts un pašapziņa”  zinātnieku referātiem grāmatas autore, literatūrzinātniece Māra Zirnīte aicināja Dabas aizsardzības pārvaldes Kurzemes reģionālās administrācijas direktora vietnieci Daci Sāmīti kopīgi prezentēt klātesošajiem grāmatu „Lībieši Ziemeļkurzemes ainavā”, kuru izdevusi Dabas aizsardzības pārvalde Baltijas jūras reģiona programmas projekta „Baltijas Zaļā josta” ietvaros.

Grāmatā „Lībieši Ziemeļkurzemes ainavā” apkopotas Ziemeļkurzemes  lībiešu zvejniekciemu iedzīvotāju Emīlijas Rulles, Irmgardes Matildes Cerbahas, Elfrīdas Virgīnijas Žagares, Kārļa Dišlera, Alvīnes Mūrnieces un Paulīnes Kļaviņas atmiņas. Daudzi no atmiņu stāstniekiem vairs nav šai saulē, tāpēc nevarēja būt klāt. Taču uz grāmatas atvēršanu bija atnākuši viņu radi un draugi, lai satiktos savā starpā, pasniegtu ziedus grāmatas autorei un saņemtu pretī grāmatu ar autogrāfu. Interesi par grāmatu izrādīja arī citi klātesošie Latvijā un ārzemēs dzīvojošie vēsturnieki, literatūrzinātnieki, Nacionālās bibliotēkas un izdevniecību darbinieki.

Grāmatai „Lībieši Ziemeļkurzemes ainavā” būs veltīta arī Ventspils muzeja vēstures otrdiena 8.novembrī plkst. 18, Livonijas ordeņa pilī, Jāņa ielā 17, Ventspilī.

[download id="93"].