Putnu dienas Ziemeļkurzemē

Svilpis_574_Poiss.jpg

Svilpis. Foto:Andris Poiss

Dabas aizsardzības pārvalde aprīlī organizē vairākus Putnu dienām veltītus pasākumus Dundagas novadā un Ventspilī. Sestdien, 13. aprīlī plkst. 10:00 pārvaldes ornitologs Helmuts Hofmanis gaida visus dabas draugus Kolkaragā. Kolkasrags ir viena no slavenākajām putnu migrācijas vērošanas vietām Latvijā, tāpēc būs ko redzēt!

 Ventspils muzejā visu aprīli notiek nodarbības pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem par Gada putnu kākauli. Jau par tradīciju kļuvusi Ventspils muzeja un Dabas aizsardzības pārvaldes (turpmāk –Pārvalde) sadarbība, veidojot saistošas un izglītojošas nodarbības, kas veltītas Gada putnam. Nodarbību cikls sākas ar zinātniskas ievirzes ornitologa lekciju par Gada putnu, kas domāta dabas mācības skolotājiem un dabas pulciņu vadītājiem. Par kākauli 9. aprīlī stāstīja ornitoloģe Antra Stīpniece. Pēc tam vairākas reizes nedēļā, atkarībā no pieprasījumu, muzeja pedagoģe Ilva Buntika (pieteikt nodarbību pa telefonu 29590093) vada bērniem saprotamas un interesantas nodarbības, kas gatavotas ar Pārvaldes dabas pētnieku palīdzību. Nodarbībās bērni uzzina, kā putns izskatās, ko tas ēd, kur ligzdu vij un kā pārziemo. Allaž atrodas darbiņš arī rokām gan putnu zīmējot, gan veidojot.

 Pārvaldes speciālistu vadībā notiek nodarbības Dundagas un Kolkas skolā. Šodien Dundagas sākumskolas un pamatskolas bērni spēlēja spēli par bezdelīgu migrāciju, kā arī darbojās viktorīnā „Vai pazīsti putnu balsis?”. Savukārt pie Kolkas bērniem būsim 24. aprīlī, lai kopīgi būvētu putnu būrīšus.

 Pavasaris atnācis kopā ar putniem, tāpēc esi vērīgs, skaties dabā un piedalies Pārvaldes dabas vērošanas programmās!

Pasākumos ar aprīkojumu palīdz LEADER projekts ""Ceļojošā dabas klase”- mobils, interaktīvs dabas izziņas nodarbību aprīkojums".