Slīteres ceļotāju dienas noslēgušās! Ceļošana un Slīteres nacionālā parka jubilejas gads turpinās!

J130527_SCD.jpg

Pārgājiens Slīteres mežā

Paldies visiem Slīteres ceļotāju dienu dalībniekiem, čaklajiem gidiem un darbnīcu vadītājiem! Abas dienas pagāja rosīgā, zinātkārā un nesteidzīgā noskaņā, baudot silto laiku, skaisto dabu, jūras gardumus un lībiešu kultūru. Slīteres nacionālo parku un Dundagas novadu 1. un 2.jūnijā  aktīvai atpūtai izvēlējās aptuveni 1500 mūsu draugu.

Mazliet statistikas par šīgada Slīteres ceļotāju dienām. Septiņos dabas pārgājienos un putnu vērošanā piedalījās ap 80 interesentu, četros kultūrvēstures izziņas pārgājienos – ap 170, divos veloapļos - 35, laivošanās – 17, septiņās radošajās darbnīcās darbojās ap 100 dalībnieku. Šoreiz īpaša piekrišana bija Mazirbes „Stūrīšiem” un Līvu tautas namam. Kā ierasts daudz apmeklētāju bija Šlīteres bākā, Kolkas līvu centrā, Dundagas pilī un Pāces vilnas fabrikā.

Slīteres nacionālā parka jubilejas gads joprojām turpinās, un visi ceļotāji mīļi gaidīti mūspusē! Joprojām varat ielūkoties Ceļotāju dienu programmā mājas lapā: http://sliteresdiena.wordpress.com, lai apskatītu Slīteres ceļotāju dienu 2013 bildes un izvēlētos kādu no pastāvīgajiem piedāvājumiem (bez zvaigznītes apzīmējuma), kas ir pieejami arī pārējā gada laikā. Izvēlieties, sazvanieties un brauciet ciemos!

Dažas bilžu galeriju adreses: http://aiga.tukums.eu/bildes/slitere/ , http://www.seakayak.lv/galerijas/2012-2013/nggallery/kolka0206/kolkas-baka/ , un 2012. gada bildes šeit

 Alanda Pūliņa, Andra Ratkeviča

 B

Pasākumu finansē Latvijas Vides aizsardzības fonds projekta „Aizsargājamas dabas teritorijas jubilejas pasākumu cikls „Slīterei 90”” ietvaros

Pasākumu atbalsta LEADER līdzfinansētais projekts ""Ceļojošā dabas klase"- mobils, interaktīvs dabas izziņas nodarbību aprīkojums"